If you encounter any problems in using this website, or you have any suggestions for improving it, please contact us so we can solve them in the shortest time. Thank you.
Home / Despre TROPSENSE
Despre TROPSENSE

Principalul obiectiv al acestui proiect este realizarea unui dispozitiv ieftin, uşor de utilizat şi rapid pentru diagnosticarea "in situ" a următoarelor boli: Echinococoza, Leişmaniaza şi Febra Dengue. Funcţionarea acestui dispozitiv se va baza pe analizarea compoziţiei respiraţiei cu ajutorul unui sistem electronic cu senzori.
Echinococoza, Leişmaniaza şi Febra Dengue sunt incluse în lista celor 17 boli tropicale neglijate elaborată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (World Health Organization, WHO). Acestea reprezintă un grup de boli prevalente în regiunile tropicale şi subtropicale din Africa, Asia şi America şi afectează în mod special populaţia săracă din zonele în curs de dezvoltare.
Echinococoza este o boală parazitară care prezintă în cazul oamenilor două forme principale: Echinococoza chistică (cunoscută şi sub numele de hidatidoză sau boală hidatică) şi Echinococoza alveolară. Acestea sunt cauzate de cestodele Echinococcus granulosus şi, respectiv, Echinococcus multilocularis.
Leişmaniaza este o boală cauzată de protozoarele parazitare din grupul Leishmania, care cuprind mai mult de 20 de specii diferite, şi se transmite la oameni prin muşcătura femelei flebotomice infectate.
Febra Dengue este o infecţie virală transmisă de țânțari, care cauzează simptome gripale şi poate evolua uneori până la un stadiu de complicaţie mortală numita febră dengue gravă sau hemoragică.
Toate aceste boli tropicale neglijate prezintă în general simptome nespecifice şi nu pot fi uşor de diagnosticat în momentul în care pacientul ajunge la spital. Lipsa unui diagnostic rapid şi a prescrierii unui tratament adecvat pot avea consecinţe negative şi chiar fatale pentru pacient.